17 Aralık 2015 Perşembe

Tırnak Kırılmasına Neler İyi Gelir?

Tırnaklar sağlıklı bir organizma ve biyolojik yapının bir nevi kanıtıdır. Sağlıklı bir tırnak pembemsi bir renkte ve hafif bombeli şekildedir. Haftada 0,5 veya 1 milimetre arası bir uzama gösterir. Aynı zamanda sağlıklı bir tırnak dış etkenlere karşı dayanıklıdır ve böylece kolay kolay kırılmaz. Ancak bazı tırnaklar kolay kırılabilir ve yapısı gereği dayanıksızdır. Bunların olmaması için bazı basit ve pratik detayların bilinmesi gerekmektedir.
Tırnak kırılmasının en büyük sebebi kullanış olarak dikkat edilmemesi olduğu gibi vitamin eksikliğinden de kaynaklanabilmektedir. Parmakları dış etkenlere karşı korumaya yarayan ve ayrıca estetik olarak bir zarafet katan tırnaklar ile bazı işlerin görülmesi bunların kırılmasına yol açacaktır. Örneğin şişe kapaklarının açılması, sıkışan uçların veya kenarların tırnak ile kavranarak kaldırılması veya aralanması gibi bazı işlerin tırnak aracılığıyla yapmaya çalışmak bunların kırılmasına ve hatta zaman içinde dayanıklı yapılarını kaybetmesine yol açacaktır. Bu yüzden sağlıklı bir tırnak için böylesi işlerden biraz daha fazla kaçınılması gerektiği unutulmamalıdır.
Tırnak kırılmasında bir başka neden ise vitamin, kalsiyum, magnezyum ve çinko gibi minerallerin eksik olmasıdır. Bu tür vitamin ve minerallerin vücuda kazanımı doğru besinlerin alınmasıyla sağlanacak ve tırnaklara gerekli güç sağlanacaktır. Tırnak kırılmasında bir başka neden ise sürekli oje kullanımıdır. Havasız kalan tırnaklar ve ardından aseton gibi yıpratıcı bir sıvıya maruz kalan tırnaklar daha sık kırılma tehlikesi yaşayacaklardır. Bunun önlenmesi için ise sürekli oje sürülmemeli ve arada tırnağın hava alması sağlanmalıdır. Ayrıca aseton sonrası tırnak bakım ürünlerini kullanmak veya nemlendirici kullanıp tırnakların ihtiyacı olan yağı ve nemi sağlamak gerekmektedir.
Tırnak kırılmasının nedeni kalp, akciğer hastalıkları veya tırnak mantarı gibi bazı enfeksiyon hastalıklar da olabilir. Bu hastalıkların tedavi ile sağlığa kavuşulması halinde tırnak kırılmaları önlenebilecektir. Ancak bu tür hastalıklar sonrası takviye olarak protein içeren besinlerin tercih edilmesi daha güçlü tırnaklara kavuşmayı sağlayacaktır.
Bir dipnot ise tırnakların daha güçlü olmasını sağlayan ve doğal bir yöntem olan limondur. Haftada birkaç kez belirli periyodik aralıklar ile limonla tırnakların ovulması daha güçlü, dayanıklı, parlak yani kısacası sağlıklı tırnaklara sahip olmayı sağlayacaktır. 

0 yorum:

Yorum Gönder