15 Aralık 2015 Salı

Tırnakların Kırılmaması İçin Güçlendirme Yöntemleri

Tırnak Kırılması ve Tırnak Uzatma

Tırnak yapısının zayıf olması nedeniyle tırnak kırılması yaşanabilir ve kırılma yaşayan kişiler tırnaklarını istedikleri gibi uzatamazlar. Tırnak uzatmak ve güçlendirmek içintırnak bakımı nasıl yapılır dikkat edilmesi gereken durumlar nelerdir aşağıda açıkça belirtilmiştir.



Tırnak Güçlendiren Tarif

2 yemek kaşığı limon suyu

2 yemek kaşığı Hint yağı


Limon suyu ve Hint yağını karıştırıp tırnaklarınıza her gün sürün ve 3 dakika bekletip temizleyin. 1 hafta içinde daha güçlü ve kalın tırnaklara sahip olacak ve bu sayede tırnaklarınızı istediğiniz uzunluğa ulaştırabileceksiniz.


Kırılan Tırnaklara Bakım

1 tatlı kaşığı menekşe yağı

1 çay kaşığı elma sirkesi

Yarım limon suyu


Malzemeleri bir araya getirip karıştırın ve tırnaklarınızı bu karışıma batırıp bir müddet bekleyin. Haftada 2 kere tekrarladığınızda kırılan tırnaklarınızı onaracaktır.


Tırnak Uzatmak İçin Yapılması Gerekenler


Tırnak uzatmak üzere tırnak bakımı yapıldığı süre boyunca oje kullanmamaya özen göstermelisiniz. Oje, tırnaklarınızın hava almasını engelleyerek cansızlaştırır ve uzama süresini uzatır. Bakım dönemi dışında da haftanın birkaç günü tırnaklara oje sürmeyerek hava almasını sağlamalısınız.


Yukarıda vermiş olduğumuz tarifleri uygularken aynı zamanda yumurta ve kuruyemiş ağırlıklı beslenerek tırnak uzama süresini hızlandırabilirsiniz. Tırnak uzatma sürecinde önemli olan noktalardan biri de tırnak kesim şeklidir. Bazı bayanlar küt tırnak seçimine giderken; bazıları da tırnaklarını sivri olarak uzatır. Küt tırnak yapısına sahip kişilerin tırnakları daha kolay kırılır. Tırnak şeklinizi sivri olarak törpülerseniz; bu durumdan bir nebze kurtulabilirsiniz. Ellerinizi su ile temas ettirdikten sonra; mutlaka krem ile nemlendirmelisiniz. Tırnakların ihtiyaç duyduğu şey nemdir. Nemsiz tırnaklar zaman içinde kırılır ve yıpranmaları daha da kolaylaşır.


Tırnakların dış yüzeyi oldukça sert bir tabakadır . Fakat zamanla yıpranan tırnaklar sararmaya ve kırılmaya başlar. Bunun en büyük nedeni sürülen ojelerdir. Üstelik ojeyi çıkarmak için kullanılan aseton tırnaklara oldukça zararlıdır. Ojeden daha zararlı olan aseton tırnakların kat kat soyulmasına neden olur. Tırnaklara oje sürüldüğünde 2 gün içerisinde çıkarılmalıdır. Bakımlı tırnakların sırrı; tırnağı kendi haline bırakmaktır. Kendi haline bırakılmış ve kırılması hala devam eden tırnakların başka sorunu vardır.


Aldığı besinlere dikkat etmeyen insanların tırnakları da kırılabilir. Vitamin eksiklikleri tırnakları kötü anlamda etkiler. Her vitaminden tam olarak alamamış bir vücut zayıf düşebilir. Öncelikle tırnaklarda ortaya çıkan bu zayıflık, vücudun başka bölümlerine de geçebilir. Zayıf ve kırılmaya müsait tırnaklar bakım yapılarak düzeltilmelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder