18 Nisan 2015 Cumartesi

Şeytan Tırnağının Nedenleri ve Tedavisi

Şeytan tırnağı , tırnak yatağında meydana gelen deformasyondan kaynaklanmaktadır. Şeytan tırnağı neden çıkar sorusunun asıl cevabını aşağıda maddeler halinde sıralayacağız ancak şeytan tırnağı genel olarak soğuk havalarda çıkarken özellikle de yanlış tırnak uygulamalarından dolayı meydana gelir.

Şeytan Tırnağının Çıkma Sebepleri Nelerdir?


Sizlere şeytan tırnağının genel olarak soğuk havalarda ve yanlış tırnak uygulamaları sonucunda çıktığını söylemiştik. Ancak aşağıdaki diğer maddelerin yapılması veya uygulanmaması sonucunda da şeytan tırnağı kendini göstermektedir.
  • Şeytan tırnağının çıkma nedenlerinin başında yanlış manikür ve pedikür gelmektedir. Tırnakların kenarlarında yer alan ve genel olarak fazla kesilmesinden dolayı şeytan tırnağını oluşturur.
  • Tırnaklarını yiyen kişilerde şeytan tırnağı daha sık oluşur. Özellikle tırnaklarını yiyen kişilerin tırnak yatakları çok zayıf olur ve şeytan tırnağının çıkması daha kolaylaşır.
  • Şeytan tırnağı bazı zamanlarda da vitamin eksikliklerinden çıkmaktadır. Özellikle B vitamini ve kalsiyum yönünden zengin olan besinleri tüketmenizde fayda vardır.
  • Gün içerisinde 2 litreden az su tüketimi yapanlarda şeytan tırnağı daha çok oluşmaktadır.
  • Şeytan tırnağı tedavi edilmediği taktirde çeşitli hastalıklara neden olmaktadır. Bu nedenle şeytan tırnağına çözüm bulmalısınız. Aksi taktirde enfeksiyonlu tırnak ağrısı , morarma , ağrı ve sızı olabilir.
Şeytan Tırnağı Nasıl Kesilir?
Şeytan tırnağını keserek çözüm haline getirebilirsiniz. Ancak enfeksiyon kapmaması için çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Bunun için sizlere şeytan tırnağının nasıl kesileceği hakkında da bilgi vermek istiyorum.
  • İlk olarak elleri özellikle tırnaklara hijyen gösterilerek , tırnaklara kadar temizlenmesi gerekmektedir.
  • Ardından tırnak makası ile şeytan tırnağı kökünden kesilmelidir.
  • Kesilen bölge mikrop kapmaması için alkol veya kolonya sürülür. Ardından bir yara bandı yapıştırılmalıdır. Eğer ağrılı ise sargı bezi de kullanılabilir.
  • Eğer ağrılı veya şiddetli zonklama varsa antibiyotik veya e vitamini içeren kremler kullanılabilir. Bu şekilde yaranın daha kolay kapanması sağlanılabilir.
Şeytan Tırnağı Nasıl Kesilir

0 yorum:

Yorum Gönder