18 Nisan 2015 Cumartesi

Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Dış görünümün önemli bir parçası olan tırnakların bakımlı olması, güzellik için çok önemli bir unsurdur. Yeteri kadar özen gösterilmediğinde bakımsız hale gelen tırnaklar, evde basit ve hızlı bir şekilde tekrar eski sağlığına kavuşabilmektedir. Tırnak yapısı narin ve kırılgan olan kişiler tırnak bakımına daha fazla özen göstermelidir. Sağlığınız için de önemli bir rol oynayan tırnak bakımını asla aksatmamalı ve tırnaklarınıza gereken bakımı düzenli olarak yapmalısınız. Bakımlı ve sağlıklı tırnaklar için oje kullanan kişiler belirli aralıklarla ojeyi temizlemeli ve tırnakların hava almasını sağlamalıdır. Günlük ve haftalık tırnak bakımı için neler yapılabilir ve tırnak bakımı üzerine çok özel öneriler yazımızın devamında yer almaktadır.

Evde Tırnak Bakımı Tırnak Temizleme 

Tırnaklarınızı düzenli olarak temizlemeli ve oje kalıntılarından kurtarmalısınız. Ojenin temizlenmesi için kullanılan aseton ve diğer temizleyiciler tırnakların nem oranını düşürmektedir. Bu sebeple tırnaklarınızı temizlerken kullandığınız asetonun içine badem yağı, zeytinyağı yada susam yağı ilave edebilirsiniz. Aseton ile tırnakları temizledikten hemen sonra bu yağlar ile tırnaklara masaj yapmak da kaybedilen nemin kazanılmasını sağlayabilir. Tırnak Nasıl Kesilmelidir Tırnak bakımında önemli bir yer tutan tırnak kesimi, kişiye özel ve temiz uçlu tırnak makasları ile gerçekleştirilmelidir. Tırnak keserken tırnak şeklinizi korumalı ve gelişigüzel kesim yapılmamalıdır. Tırnaklarınız bakımlı olsalar dahi yanlış kesim yapılmışsa bakımsız ve sağlıksız görüneceklerdir. Tırnak Törpüleme

Tırnaklarınızda kullanacağınız törpü ve diğer şekil veren aletler kesinlikle kişiye özel olmalıdır. Başkasına ait malzemeleri tırnaklarınıza değdirmemeli, kendi malzemelerinizi başkalarıyla paylaşmamalısınız. Ortak kullanılan malzemeler, kullanım öncesinde mutlaka dezenfekte edilmelidir. Törpü ve diğer malzemelerin temizliğine gereken özeni göstermezseniz tırnaklarınızda mantar oluşabilir. Tırnak Etlerinin Düzeltilmesi Tırnak etlerinin yumuşaması ve kütiküllerin alınabilmesi için sabunlu ve sıcak suda eller 10 dakika kadar bekletilmelidir. Yumuşadıktan sonra kütikül giderici daha rahat uygulanabilir. Sonrasında ise izlenecek adım tırnak bakım malzemeleri eşliğinde bu fazlalıkları almak ve doğal görüntüye kavuşturmaktır.

Tüm bunlar yapılırken tırnak ile etinin bütünlüğü bozulmamalı ve çirkin görüntüler açığa çıkarılmamalıdır. Oje Kullanımı Tırnaklarınızda kullanacağınız ojeler kalitesine güvendiğiniz markalar olmalıdır. Tırnaklarınızın sağlıklı kalabilmesi için kaliteli ürünleri kullanmak önemlidir. Doğal renk tonları kullanmak tırnaklarınızın daha doğal görünmesini sağlayacaktır. Ojeler mutlaka 2 gün aralıklarla temizlenmeli ve tırnakların hava alması sağlanmalıdır. Ayak Tırnaklarına Bakım Tüm el tırnakları için uygulanan bakım teknikleri, incelikleri, titizlikleri ayak tırnakları içinde aynıdır. Ayakların çorap içerisinde olması, ayakkabının havasız bırakması gibi etkenler ayak tırnaklarını daha çok hassaslaştırabilir. Tırnak batması gibi kronik ayak sorunlarından sıyrılabilmek için düzenli olarak evde bakımının yapılması, kesilmesi, masaj uygulanması önemlidir. Tırnak eti ile tırnak arasındaki geçişler önemlidir ve bu konu için titizlik gösterilmelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder