18 Nisan 2015 Cumartesi

Tırnak Nasıl Kesilmelidir?

Tırnak Nasıl Kesilir Tırnak kesimi yanlış yapıldığı taktirde bazı problemler gün yüzüne çıkabilmektedir. Düzgün tırnak kesimi için tırnaklarınızı keserken bazı önemli noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir. Tırnaklar düzgün kesildiğinde tırnak batması gibi durumlardan da kurtulmuş olursunuz.

Tırnak Keserken Dikkat Edilmesi Gerekenler Tırnaklarınızı uzun bırakıyorsanız her gün tırnak aralarını temizlemeye özen gösterin. Parmaklarınızı ağzınıza soktuğunuzda yara vücudunuzu kaşıdığınızda tırnak aralarına mikroplar girer ve bu bölgelere yerleşerek vücudun diğer bölgelerine sıçrar. Uzun tırnakların arasında mikroplar birikebilir bu nedenle tırnaklarınızı düzenli olarak kesmeli yada her gün temizlemeye özen göstermelisiniz. Tırnağın altındaki tabakaya fazla yakın kesim yapmamalısınız.

Tırnak altındaki bölgeyi hizalayarak tırnaklarınızı kavisli kesiniz. Ayak tırnaklarını da yine aynı şekilde fazla derinden olmamak üzere düz şekilde kesmelisiniz. Tırnak Nasıl Kesilir? Tırnağın Hazırlanması Tırnaklarınızı kesmeden önce ılık suyun içinde birkaç dakika bekletin. Bu sayede tırnaklarınızı yumuşatacak ve daha kolay kesilir bir hale getireceksiniz. Tırnakları suda bekletmek, tırnakları keserken oluşan kırılma, ayrılma ve soyulma durumlarından da sizi kurtarmış olacak. Kesmesi daha zor olan ayak tırnaklarını bu yöntemle daha kolay kesebileceksiniz. Tırnağın Kesilmesi

Tırnağın uzayan beyaz kısımlarını, tırnağın altında bulunan tabakayla hizalı bir şekilde kesmelisiniz. Tırnağı derinden kesmeniz halinde parmak uçlarınız hassaslaşacak, kızaracak ve tırnağın şekli bozulacaktır. Tırnakları kestikten sonra törpüleme işlemine geçmek için bir süre beklemelisiniz. Bekleme süresi, ılık suda yumuşattığınız tırnaklarınızın kuruması içindir. Tırnaklar hala yumuşak haldeyken törpülemek kırılma ve soyulmalara sebep olacaktır. Tırnağın Törpülenmesi Tırnak kenarlarının düzgün olması için törpü kullanmanız gerekir. Elinizle kontrol ettiğinizde sivri kalan kısımları törpü ile gidermelisiniz.

Tırnağınızı fazla törpülemekten kaçınarak bu işlemi gerçekleştirmelisiniz. Tırnaklarınızın törpüleme işlemini sona erdirdiğinizde yağsız el kremi ile ellerinizi ve tırnaklarınızı ovalayın. Tırnak Batması Yanlış tırnak kesimi nedeniyle oluşabilen tırnak batması, doktor müdahalesi gerektiren ciddi durumlara dönüşebilir. Ayak baş parmağında daha sık görülen tırnak batması rahatsızlığında ağrı ve şişlik oluşur. Zamanla enfeksiyon kapan bölge, tıbbi müdahale ile tedavi edilmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder