18 Nisan 2015 Cumartesi

Tırnaktaki Beyaz Lekelerin Nedenleri Nelerdir?

Vitamin eksikliği ve yanlış kozmetik ürün kullanımı nedeniyletırnaklarda beyaz lekeler oluşabilmektedir. Güzelliğin vazgeçilmez unsuru olan tırnak güzelliği için beyaz lekelerden size aktaracağımız bilgiler sayesinde kurtulabilirsiniz.

 Oje kullanarak beyaz lekeleri saklamak yerine bu sorunun çözümüne yönelik tedaviler uygulanması gerekmektedir. Tırnaktaki Beyaz Lekeler Neden Çıkar? Tırnak mantarı belirtisi olan beyaz lekeler, kaşıntı eşliğinde oluştuysa en kısa sürede doktora başvurulması ve ilaç tedavisine başlanması gerekir. Kimi zaman tırnaklarda oluşan doku hasarı nedeniyle beyaz lekeler oluşabilmektedir.

Tırnaklarınıza sert cisimlerle müdahale etmekten kaçınmalısınız. Ev temizliğinde kullanılan temizlik ürünleri tırnakla temas ettiğinde beyaz lekelerin oluşmasına sebebiyet verebilmektedir. Ev işi yaparken tırnaklarınızı ve ellerinizi korumak için eldiven kullanmanız en pratik çözümdür. Tırnaklarda beyaz leke oluşmasının en önemli özelliklerinden biri de vitamin eksikliğidir.

Özellikle vücutta eksik olan kalsiyum tırnaklarda beyaz lekelere neden olur. Tırnaklardaki beyaz noktaların sebeplerinden biri kullandığınız kozmetik ürünlerdir. Kalitesiz kullanılan el kremleri, süresi dolmuş ürünler ve kalitesi kullanılan ojeler tırnaklarda beyaz leke oluşmasını sağlar.

Kansızlık, kalsiyum eksikliği, tiroit hormon yetersizliği, nefrit ve bazı ilaçlar yan etki olarak tırnakta beyazlamaya sebep olabilir. Tırnak Lekesi Nasıl Geçer Düzenli beslenme sağlandığı taktirde tırnak lekeleri kendiliğinden geçecektir. Tırnak lekeleri vitamin eksikliği değil, mineral eksikliği nedeniyle oluşmaktadır. Mineral eksikliği cildinizde de renk bozulmaları meydana getirebilir. Bitkisel tedavi yöntemleri tırnak lekelerinde işe yaramamaktadır. Tırnağın iç kısmında bulunan lekeler için beslenme alışkanlığınızı gözden geçirmelisiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder