18 Nisan 2015 Cumartesi

Hızlı Tırnak Uzatmak İçin Öneriler ve Uygulamalar

Bence, bir kadının doğuştan gelen en temel aksesuarı elleri ve tırnaklarıdır. Elleriniz ve tırnaklarınız bakımlıysa taktığınız yüzük, sürdüğünüz oje harika durur. Tırnak ve el bakımı konusunda deneyimleri sıklıkla sizlerle paylaşıyorum. Bugün, kısa sürede tırnaklarımı kırılmadan nasıl uzattığım konusunu anlatacağım.

Öncelikle dengeli beslenmeye ve bol su içmeye dikkat etmeliyiz. Bunları tamamlamadan en iyi ürünleri kullanıp en iyi bakımı yapsak dahi yine kırılıp,soyulan tırnaklardan ve kopan tırnak etlerinden şikayet edeceğiz. Çünkü tırnaklarımızı oluşturan keratin yapısı, besinlerden aldığımız demir,kalsiyum gibi temel besin yapısını oluşturan birçok maddenin varlığına ihtiyaç duyar. Bunları karşılamadığımız takdirde tırnaklarımız asla sağlıklı uzamayacaktır.Güçsüz tırnaklar vücudumuzun sağlığının da güçsüzlüğünü gösterir. İçten dikkat etmeye başlayacağız ki sonradan kullandığımız takviye kozmetik ürünler etki etsin.
Hormonel bozukluklar, Stres ve bazı hastalıkların iyileşmesi için aldığımız ilaçlar da tırnak uzama hızını etkiler.
Tırnakların fazla su kaybetmesi tabaka tabaka ayrılmasına neden olacağı için uzamasını etkileyen bir diğer faktördür.
Beslenme ve bol su tüketimine dikkat ediyoruz ! Karar verdik tırnaklarımızı uzatacağız. O zaman bunun gerekliliklerini yerine getireceğiz.
Bakarsanız bağ bakmazsanız dağ olur unutmayın …
– Tırnaklarımızı zorlayan sert harketlerden kaçınacağız. Asla bir tornavida, açacak gibi kullanmayacağız.
– Aşırı su teması tırnakları yumuşatıp esnek hale getireceği için kırılmasını ve soyulmasını kolaylaştırır. Aşırı su temasından kaçınmalıyız. Eğer bu durum sizin için zorsa o halde ıslanıp yumuşayan tırnaklarınızla sert hareket yapmayınız.
– Günlük ve haftalık bakımlar yapmalıyız.
Günlük Bakım : Geceleri yatmadan önce ellerinizi vazelinleyin. Tırnak eti ve tırnaklarınıza çok iyi gelecektir.
Elinize geçen her meyve kabuğu ile ellerinize ve tırnaklarınıza masaj yapın ! Ben bu yöntemi yıllardır denerim, çok iyi geliyor.
Ellerinizi yıkayıp, kuruladıktan sonra nemlendirmeyi unutmayın ! El kremi en yakın dostumuz olacak.
Oje sürme işlemi öncesi güçlendirici top coat kullanın… 
Haftalık Bakım : Tırnaklarınıza manikür yapmak düzgün uzamasına neden olacaktır. Mutlaka iyi bir törpünüz ve tırnak makasınız olmalı ! Tırnaklarınızı hep aynı yöne doğru, kenardan ortaya doğru törpülemelisiniz. Böylelikle dayanıklılığını arttırıp, kolay kırılmasını önlemiş oluyorsunuz. 
Besleyici cilaları kullanmak çok iyi gelecektir. Güvendiğiniz markadan ya da denenip önerilen ürünlerden alıp tırnaklarınızın beslenmesine katkı sağlayabilirsiniz. Çok hassas kırılmaya, soyulmaya meyilli tırnaklarınız varsa oje çıkarıcılarda aseton ve alkol olmayanlardan tercih etmelisiniz. Aseton tırnakları çok fazla kuruttuğu için kat kat ayrılmasına neden olur.
İçeriği kaliteli ojelerin tırnakları koruyucu etkisi vardır. Oje deyip geçmeyin ! Oje sürme işlemlerinizden sonra tırnak etlerinizi ”tırnak eti yağı” ile yumuşatıp, besleyebilirsiniz. Sağlıklı tırnak etleri tırnaklarınızın sağlıklı uzaması için önemli bir diğer etkendir.
Manikür yaparken tırnak etlerimi asla kesmem. İtme yöntemini kullanırım. Eğer ki kesmeye alıştırmadıysanız hiç bulaşmayın.
Hepinize sağlıklı günler dilerim.

0 yorum:

Yorum Gönder