18 Nisan 2015 Cumartesi

Tırnak Lekeleri Nasıl Geçer?

Tırnaklar oldukça önemli olan organlardır ve her ne kadar küçük olsa da oldukça işlev sahibi olan organlardır. Bu nedenle de aslında onları gerçekten çok iyi korumalıyız ve onlara dikkat etmeliyiz. Aynı zamanda estetik görünüm açısından da tırnakların güzel görünmesi önemlidir. Bu nedenle tırnakların bakımı çok iyi yapılmalıdır. Belli rutinlerde tırnaklar temizlenmeli manikürü ve pedikürü yapılmalıdır. Fakat bazen ne kadar dikkat edersek edelim tırnaklar üzerinde lekeler olur ve bu lekeler tırnakların kötü görünmesine sebep olur.

Tırnak Lekerini Yok Etmenin Yolları Nelerdir?

Tırnaklar üzerinde bulunan lekeler genellikle zararsız olup vücutta bulunan başka bir soruna dalalet eder. Ancak kişiler için görünüm açısından rahatsızlık verir. Bu sebeple de kişiler bu lekelerin geçmelerini isterler. Bu lekeleri ve geçme yollarını ise tek tek yazabiliriz.
  • Eğer tırnaklar üzerinde bulunan lekeler mineral eksikliğinden ise kişilerin bu lekeleri gidermek için mineral ilaçları kullanmalı ya da mineral içeren içecekler içip yiyecekler yemelidirler.
  • Eğer tırnak üzerinde bulunan lekeler çinko eksikliğinden kaynaklı ise o zaman tırnaklar üzerindeki lekeler nasıl geçer sorusuna cevap şu şekilde olur: Tırnaklar üzerindeki lekeleri geçirmek için çinko takviyesi alınmalı ve bu çinko takviyesi ister çinko desteği yapan ilaçlar ile isterse de yiyecekler ile yapılabilir.
  • Eğer tırnak üzerindeki lekeler manikür sırasında oluşan bir terslikten dolayı mantardan dolayı olduysa çok düzgün bir biçimde temizlenmelidir. Temizlenirken çok dikkat edilmelidir çünkü eğer baştan savma bir biçimde temizleme işlemi yapılırsa bu sefer tırnak üzerindeki leke ya da mantar daha fazla yayılabilir. Bu mantarı temizlemek için eczanelerden özel olarak satılan ilaçlar alınmalıdır.
  • Tırnak üzerinde bulunan lekeler şayet kansızlık yüzünden oluyorsa bu lekeler de zararsız olan leke grubundandır. Ancak kişiyi rahatsız ettiği için geçirilmek istenir. Bunun için de kansızlığın geçirilmesi gerekmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder